Čokoládové kapkejky s eskymo krémem




Zkouškový období na všech školách už zase v plnym proudu, nervy na pochodu.. a počasí venku je náladová mrcha ! :D Chvilku na kecky.. chvilku na gumáky ..pak z ničeho nic spadne pár vloček a člověk ani neví ..co si oblíct... No v celku depresivní období .. 
Tak na tyhle náladičky ..zabírá hlavně čokoláda..ale ta se taky nedá jíst furt.. A PROTO tu mám pro vás nejvíc boží recept na čoko cupcaky s eskymo krémem (krém neobsahuje ani jednoho z eskymáků-té zmrzky :), ale strašně mi ta chuť  je připomínala) .. 
 Tyhle eskymácký dortíky mě nadchly fakt hrozně moc, tak doufám, že nebudu jediná ! ;)


Na těsto:
100g    hladké mouky
150g    hnědého cukru
80g    másla
100g      kvalitní hořké čokolády

        ( nebo čoko na vaření  :) )
40g      holandského kakaa
2 ks     vejce
1/2       lžičky soli
1/2       lžičky sody
3/4       lžičky prášku do pečiva
1/2      hrnku zakysané smetany

Krém:
1 balení   Créme olé kokosového pudingu
 (bez vaření - Dr.Oetker... např. Kaufland ) 
100 ml smetany ke šlehání
3-4 lžíce mouč. cukru
300 ml mléka (do pudingu)

Postup:  Nad vodní lázní rozpusťte máslo s nalámanou čokoládou a kakaem. Míchejte, dokud se vše nespojí, pak sundejte z plotny. V míse promíchejte vejce, přidejte cukr a sůl a smíchejte. Ke směsi přilijte rozehřátou čoko směs a dobře promíchejte. V menší míse smíchejte mouku se sodou a práškem do pečiva. Do čoko-vejco směsi střídavě přidávejte mouku a zakysanou smetanu (končit byste měli moukou).
Těsto rovnoměrně rozdělte do košíčků a pečte při 180 asi 15-20 minut.
Krém: Podle návodu ušleháme puding a přidáme prosátý cukr...promícháme. Ušleháme šlehačku a přimícháme do pudingu a hotovo.         
                              Hotové cupcaky dejte vychladit do ledničky.












Komentáře

Oblíbené příspěvky